DETALII INCREDIBILE! Scena violului din filmul "Ultimul tango la Paris" a fost REALĂ

de Cuget Liber Luni, 05 Decembrie 2016 307
Regizorul italian Bernardo Bertolucci a admis, la un eveniment care a avut loc la Cinemateca Franceză, că actrița Maria Schneider nu a știut dinainte că va filma scena violului din "Ultimul tango la Paris", în care a jucat alături de Marlon Brando. Bernardo Bertolucci a recunoscut că legendara secvență din "Ultimul tango la Paris" dintre Marlon Brando și Maria Schneider nu a fost discutată cu actrița. La acea vreme, Brando avea 48 de ani, iar Schneider - doar 19, potrivit presei internaționale, potrivit News.ro.

"Voiam reacția ei ca fată, nu ca actriță. Ca Maria să interpreteze umilința și furia ei, voiam să o simtă. Țipetele. Nu, nu. Mai târziu mă va urî toată viața".
Astfel a povestit cineastul ambițiile sale artistice din spatele violului real, planificat de el însuși și de Marlon Brando.
Confesiunea a fost transmisă pe mai multe canale media americane. Videoclipul în care regizorul face mărturia a fost văzut de peste 500.000 de vizitatori pe Youtube.
"Secvența cu untul a fost o idee pe care am avut-o cu Marlon, în dimineața filmărilor", a spus Bertolucci la Cinemateca franceză, în 2013, la doi ani după moartea actriței. El a mai spus că s-a simțit oribil "într-un fel" pentru cum s-a purtat cu actrița, dar s-a apărat spunând că a vrut reacția ei "ca fată". "Mă simt vinovat, dar nu-mi pare rău. Ca să obții ceva cred că trebuie să fii complet liber".
Mărturia cineastului a scandalizat o bună parte a Hollywood-ului. Actori precum Jessica Chastain și Chris Evans au declarat pe Twitter că nu vor mai vedea niciodată filmul, și nici nu-i vor mai considera pe Bertolucci și pe Brando ca înainte. "Mi se face greață", a spus actrița. De altfel, pe Change.org s-a constituit o campanie prin care semnatarii cer Academiei de la Hollywood să condamne public faptele și pe regizorul italian.
Maria Schneider, care a murit în 2011 din cauza unui cancer, nu și-a revenit niciodată după filmări, trăind lungi perioade de depresie. Într-un interviu acordat Daily Mail în 2007, actrița povestea momentul violării prin semne.
"Ar fi trebuit să-mi sun agentul sau să chem avocatul pe platou pentru că nu poți forța pe cineva să facă ceva, dar în acea perioadă nu știam. Marlon mi-a spus: Maria, nu-ți face griji, e doar un film, dar în timpul scenei, chiar dacă ce făcea Marlon nu era adevărat, am plâns cu adevărat. M-am simțit umilită, ca să fiu sinceră, un pic violată de Marlon și de Bertolucci", declara Maria Schneider.
Drama erotică "Ultimul tango la Paris", în regia lui Bernardo Bertolucci, a avut premiera pe 15 decembrie 1972, la Roma, scrie digi24.ro 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei