Duelul pentru Casa Albă. Biden și Trump, din nou față în față

de Madalina PETRESCU Duminică, 23 Iunie 2024 235
Meciul istoric de revanșă dintre Joe Biden și Donald Trump este orice altceva decât o reluare, dezbaterea prezidențială va fi transmisă în direct de CNN în 27 iulie.

De când cei doi au apărut ultima dată împreună pe o scenă de dezbatere, pandemia de coronavirus a făcut furori în toamna lui 2020, iar președinția haotică a lui Trump a fost în centrul atenției. Acum, președinția lui Biden este sub microscop în egală măsură, chiar dacă el încă se prezintă ca o alternativă mai sigură față de haosul aministrației Trump.

Un set complet nou de teme de discuție și analiză s-a pregătit în campania electorală și în reclamele TV care oferă o privire unora dintre argumentele care ar putea fi difuzate atunci când cei doi se vor întâlni față în față, joi, la dezbaterea CNN din Atlanta.

Aflat în fața alegătorilor din Wisconsin săptămâna aceasta, Trump a transmis un avertisment dur cu privire la o lume instabilă și, în opinia sa, o președinție instabilă a lui Biden, spunând: „Vom ajunge în al treilea război mondial cu această persoană. Este cel mai prost președinte din toate timpurile.”

Biden este izolat într-un refugiu de pe munte, cu un cerc strâns de consilieri, notează CNN, studiind cu atenție materialele de informare, perfecționând liniile de atac și pregătindu-se pentru atacuri personale. Celălalt lucrează pentru a-și frâna retorica bombastică.

Într-un fel, consilierii președintelui Joe Biden și fostului președinte Donald Trump descriu obiective similare în vederea dezbaterii prezidențiale CNN de joia viitoare: să-și imagineze adversarul ca prezidenți dezordine și complet inapt pentru o funcție. Ambii candidați sunt conștienți de miză, spun oficialii din ambele echipe de campanie, în timp ce se antrenează pentru a pregăti atacuri și a formula replici.

Ambele echipe și-au petrecut ultimele săptămâni lucrând pentru a-și ajusta mesajul pe o gamă largă de probleme, de la economie la afaceri externe până la aptitudinea rivalului lor pentru funcții. Și fiecare s-a trezit distras într-un fel: Trump de procesul penal care i-a consumat primăvara și Biden de o călătorie intensă în Europa și o saga juridică dureroasă pentru familia sa.

Cu toate acestea, asemănările în mare parte se termină aici. Modul în care se pregătește fiecare dintre cei doi pentru dezbatere este în cele din urmă un microcosmos al diferențelor lor ca candidați, iar fiecare va intra în studioul CNN cu obiective divergente.

În sesiunile de pregătire care au început deja, Biden s-a concentrat asupra modalităților de a-l trage pe Trump responsabil pe scena dezbaterii – oglindind strategia politică mai largă pe care Casa Albă și campania sa o implementează de luni de zile.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei