Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost reținut pentru 72 de ore

de Cuget Liber Joi, 15 Octombrie 2015 71
Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost reținut joi, pentru 72 de ore, și a ajuns la Centrul Național Anticorupție, la scurt timp după ce Legislativul a decis ridicarea imunității sale parlamentare, în urma acuzației de implicare în fraudele de la Banca de Economii, relatează site-ul Moldova.org.
"Vin cu o solicitare care nu a mai existat în istoria Republicii Moldova privind punerea sub învinuire a deputatului PLDM, Vladimir Filat. Avem probe concludente despre implicarea lui Filat în fraudele de la Banca de Economii, prejudiciul fiind estimat la sute de milioane de euro. Este o crimă deosebit de gravă, el fiind implicat și în distrugerea probelor", a declarat Corneliu Gurin, procurorul general al Republicii Moldova.
De asemenea, fostul premier e acuzat că ar fi primit 60 de milioane de dolari de la directorul Dufremol pentru a înceta controalele la companie și pentru a-i acorda dreptul de comercializare a produselor petroliere.
Sute de membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor (PSRM) și ai Partidului Nostru (PN) au mărșăluit joi dimineață pe străzile capitalei, cerând demisia guvernării și restituirea miliardului furat de la băncile moldovene.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei