Franța, Marea Britanie și SUA ar putea utiliza coordonat rezervele strategice de petrol

de Cuget Liber Joi, 29 Martie 2012 176
Guvernele din Franța, Marea Britanie și SUA discută o posibilă utilizare coordonată a rezervelor strategice naționale de petrol pentru a împinge în jos prețurile barilului, au declarat pentru Le Monde surse apropiate Administrației Prezidențiale franceze, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Utilizarea rezervelor strategice de petrol "este o chestiune de câteva săptămâni, nu de zile", precizează cotidianul Le Monde.
Reprezentanții președinției franceze și ministerului Energiei nu au fost disponibili pentru comentarii.
Surse britanice au declarat recent că guverul de la Londra este în discuții cu SUA privind utilizarea rezervelor strategice de petrol în următoarele luni, pentru a preveni blocarea creșterii economice din cauza prețurilor mari ale petrolului.
Prețul petrolului Brent a scăzut miercuri pe piețele asiatice cu 74 de cenți, la 124,8 dolari pe baril, datorită zvonurilor privind utilizarea rezervelor strategice ale SUA.
FMI a avertizat recent că prețurile ridicate ale petrolului se numără printre principalele riscuri care amenință stabilitatea economiei mondiale.
Prețul petrolului a intrat pe o pantă ascendentă abruptă la începutul anului trecut, odată cu declanșarea revoltelor populare din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, și se menține la niveluri alarmante din cauza tensiunilor internaționale privind Iranul.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei