Gerul persistă în Rusia și Europa de Est: 194 de morți

de Cuget Liber Vineri, 21 Decembrie 2012 144
Valul de frig extrem care a făcut până acum cel puțin 194 de morți continuă să facă ravagii în Rusia, estimându-se că va continua până la începutul săptămânii viitoare, în timp ce temperaturile par să revină la normal în Europa de Est, transmite Agerpres.

În Rusia, unde temperaturile coboară de o săptămână sub -20 de grade Celsius la Moscova și aproape de -50 de grade în unele regiuni din Siberia, încă două persoane au murit în ultimele 24 de ore, a anunțat o sursă medicală citată de agenția RIA Novosti. În total, de la debutul valului de frig, la 14 decembrie, 56 de persoane au murit din cauza gerului și alte 371 au fost spitalizate. 

În Ucraina, 83 de persoane au murit de frig, din care 57 pe stradă, a indicat vineri un consilier al ministrului sănătății Vladimir Iurcenko, fără a preciza perioada bilanțului. Sursa a adăugat, potrivit agenției Interfax, că au fost spitalizate 526 de persoane, victime ale gerului. 

În noaptea de joi spre vineri, termometrul a ajuns la -43°C în regiunea Habarovsk, în Extremul Orient rus, și la -47°C în Krasnoiarsk, în Siberia, potrivit serviciului rus de meteorologie. 

De asemenea, poliția cehă a anunțat că mai multe persoane au murit din cauza hipotermiei în țară, însă nu a furnizat alte detalii.



Citește articolul integral...





Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei