Groapa reparată în timp record în Japonia apare din nou

de Cuget Liber Marţi, 29 Noiembrie 2016 228
După ce în urmă cu două săptămâni presa internațională avea doar cuvinte de laudă la adresa japonezilor, care au reparat în timp record o groapă imensă apărută în asfalt, iată că lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Craterul uriaș din mijlocul unei intersecții aglomerate din orașul Fukuoka, în sudul Japoniei, dă semne că se formează din nou. Mai exact, la începutul lunii, asfaltul s-a surpat mai întâi în două locuri, generând două gropi, apoi pământul a continuat să se surpe ore întregi, până când acestea s-au unit într-una singură.
Pe o suprafață de circa 20 de metri, pământul s-a surpat până la o adâncime de 15 metri, expunând țevi și chiar fundația clădirilor din jur. Acum, după ce strada a fost reparată în doar câteva zile, craterul dă semne că se formează din nou. CNN informează că pământul s-a lăsat deja cu șapte centimetri.
Oficialii japonezi au prezentat scuze pentru faptul că nu au avertizat că pământul s-ar putea lăsa din nou. Compania de transport din oraș a anunțat că este posibil ca pământul să se fi surpat din cauza lucrărilor de extindere a unei linii de metrou, din apropiere. CNN mai precizează că, uneori, craterele de acest fel se pot forma din nou. Anul trecut, o groapă uriașă formată sub casa unui bărbat din Florida a apărut în același loc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei