IMAGINI APOCALIPTICE! Rămășițele a zeci de soldați au ieșit din morminte, după explozia barajului din Ucraina

de Madalina PETRESCU Marţi, 13 Iunie 2023 538
Rămășițele pământești ale soldaților din cel de-al Doilea Război Mondial, unii purtând căști naziste, au fost dezgropate după ce apa s-a revărsat din barajul distrus de ruși în Nova Kahovka, din regiunea Herson.

Imagini înfricoșătoare arată cranii ieșind din pământul îmbibat de apă în urma exploziei care a provocat inundații apocaliptice și a stârnit temeri privind o catastrofă nucleară.

Pe măsură ce apele vastului lac de acumulare Kahovka se retrag, terenurile mocirlite arată cicatrici ale războaielor din Ucraina.

Malurile noroioase rămase după distrugerea barajului Kahovka au adus rămășițe de rachete moderne de apărare antiaeriană, de tipul celor pe care Rusia și Ucraina le folosesc și arme mult mai vechi care datează din al Doilea Război Mondial, când forțele sovietice și naziste s-au ciocnit pe teritoriul Ucrainei.

„Muniția, în special, chiar și din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, se găsește în zonele lacului de acumulare Kahovska”, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei, când le-a ordonat civililor să rămână în afara bazinului.

Pericolele mai vechi care pândesc în zonă amintesc de luptele grele pe care le-a văzut Ucraina în al Doilea Război Mondial. Hotărâți să-și recâștige fostul teritoriu după ce a căzut în mâinile germanilor, sovieticii au respins Wehrmacht-ul nazist în bătălia de aproape patru luni de pe Nipru, cu o forță de peste 2,5 milioane de soldați ai Armatei Roșii, care a suferit pierderi masive.

Unii utilizatori de rețele sociale au distribuit videoclipuri și imagini cutremurătoare cu cranii găsite în noroi.

Julian Borger de la The Guardian relatează că, cadavrele ar putea fi cele ale soldaților germani care au fost lăsați să putrezească după bătălia din 1943.

Un craniu putrezit expus pe malurile noroioase pare să poarte casca distinctivă purtată de naziști. Rămășițele pământești ale soldaților privesc în mod amenințător la trecători, oferind o lecție de istorie serioasă în timp ce invazia Ucrainei continuă.

Un alt craniu părea să aibă faună subacvatică pe el. Unii au sugerat că rămășițele provin din momentul în care Stalin a aruncat în aer barajul Zaporojie pentru a încetini forțele naziste care mărșăluiau spre orașul din est.

Dar această cea mai recentă descoperire înfiorătoare a rămășițelor naziste în bazin este doar începutul ororilor care vor veni din sabotarea barajului de către Rusia.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei