Șeful Consiliului Național Sirian, Abdel Basset Sayda: "În Siria, se desfășoară o revoluție!"

de Cuget Liber Joi, 12 Iulie 2012 454
O revoluție este în curs în Siria, a declarat, ieri, la Moscova, șeful Consiliului Național Sirian (CNS), principala coaliție a opoziției siriene în străinătate, la începutul discuțiilor cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
"Evenimentele din Siria nu constituie simple dezacorduri între opoziție și Guvern, ci o revoluție", a declarat Abdel Basset Sayda, comparând situația din țara sa cu ceea ce s-a întâmplat în Rusia după dezmembrarea URSS, în 1991.
"Revoluția din Siria seamănă cu ceea ce s-a întâmplat în Federația Rusă atunci când aceasta a luat-o pe calea democrației", a adăugat liderul CNS, în fața jurnaliștilor prezenți la întâlnirea sa cu Lavrov.
Ministrul rus a salutat la rândul său "posibilitatea unei discuții directe în această perioadă crucială pentru Siria", subliniind că va profita de ocazie pentru "a clarifica încă o dată" poziția Moscovei privind criza siriană, făcând un apel la dialog între părțile aflate în conflict.
Aliat al Damascului, Rusia este unul dintre principalii negociatori în dosarul sirian, blocând orice rezoluție a ONU care condamnă represiunile și refuzând să renunțe la sprijinirea regimului în pofida criticilor internaționale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei