Liderii europeni salută realegerea lui Giorgio Napolitano ca președinte al Italiei

de Cuget Liber Luni, 22 Aprilie 2013 104
Comisia Europeană l-a felicitat, sâmbătă, pe președintele italian în exercițiu, Giorgio Napolitano, pentru realegerea sa în funcția supremă. "Realegerea dumneavoastră intervine într-un moment decisiv pentru procesul de integrare, care necesită mult calm, curaj și prevedere din partea guvernelor naționale și a instituțiilor europene", a declarat președintele Comisiei, portughezul Jose Manuel Barroso.
La rândul său, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a declarat "încrezător că statura internațională și experiența sa vor ajuta țara să iasă din impas și se reinstaureze stabilitatea, coeziunea și încrederea de care Italia și Europa au nevoie".
De asemenea, președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, evocând o realegere "istorică", și-a exprimat mulțumirea că va putea "continua să coopereze cu Napolitano în aceste vremuri dificile pentru Italia și Uniunea Europeană".
Președintele italian, Giorgio Napolitano, a fost reales sâmbătă pentru al doilea mandat, în cadrul celui de-al șaselea tur de scrutin, după ce a obținut cu mult peste cele 504 voturi nece-sare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei