Londra: Gardienii Revoluţiei din Iran şi-ar putea intensifica activităţile subversive în Marea Britanie

de Sorin MIHALACHE Luni, 07 August 2023 280
Gardienii Revoluţiei - armata de elită a regimului de la Teheran - reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Marii Britanii, afirmă Londra, exprimând temeri că aceştia şi-ar putea intensifica activităţile în Regatul Unit.
Astfel, titulara Ministerului de Interne, Suella Braverman, s-a arătat îngrijorată în legătură cu rapoartele serviciilor de informaţii potrivit cărora spioni iranieni încearcă să recruteze membri ai bandelor de crimă organizată din Marea Britanie pentru a ataca opozanţi ai regimului, scrie ziarul britanic Sunday Times, citat de agenţia EFE.
„Ameninţarea iraniană este cea care ne îngrijorează cel mai mult. Este o mare problemă pentru că devin mult mai agresivi şi apetitul lor este în creştere”, a declarat pentru ziar o sursă apropiată ministrului de Interne.
Serviciul britanic de contraspionaj MI5 a avertizat, anul trecut, că Teheranul se află în spatele a zece comploturi de asasinate şi răpiri, iar în luna februarie a acestui an, Poliţia Metropolitană, mai bine cunoscută sub numele de Scotland Yard, a declarat că aceste comploturi au ajuns la 15. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei