Parisul acuză: Loviturile Rusiei asupra centralelor termice ucrainene pot fi încadrate la potenţiale crime de război!

de Sorin MIHALACHE Duminică, 31 Martie 2024 162
Franţa a denunţat atacurile ruseşti care au avariat trei centrale termice ucrainene, spunând că acestea ar putea constitui potenţiale crime de război, relatează agenţia AFP.
„Loviturile ruseşti care ţintesc facilităţi de producere a energiei în regiunile Dnipropetrovsk, Poltava şi Cerkasî confirmă că Moscova nu se abate de la strategia sa teroare”, a reacţionat Ministerul Afacerilor Externe francez într-un comunicat.
Trei centrale termice ucrainene au suferit avarii majore după tiruri cu rachete şi drone lansate de Rusia, a anunţat furnizorul de energie ucrainean DTEK.
„Salutăm rezistenţa Ucrainei”, subliniază MAE francez în comunicatul său, reiterând că Franţa şi partenerii săi vor continua să acorde sprijin Ucrainei.
Rusia a lovit masiv reţeaua energetică ucraineană, ceea ce a provocat întreruperi de curent în unele regiuni ale Ucrainei, a acuzat Kievul, denunţând atacuri „barbare” ale Moscovei asupra reţelei energetice.
Forţele aeriene ucrainene au declarat la rândul lor că au distrus marea majoritate a celor de 99 de rachete şi drone lansate de Rusia - un număr deosebit de mare - într-un val de bombardamente nocturne.
Moscova şi-a intensificat atacurile aeriene împotriva Ucrainei în cursul ultimilor săptămâni, vizând în special reţeaua energetică drept represalii la atacurile Kievului asupra regiunilor ruseşti de frontieră.
Armata rusă a confirmat că a ţintit infrastructura energetică, dar şi apărare antiaeriană ucraineană cu rachete, în special hipersonice, şi drone.
În total, zece regiuni din întreaga ţară au fost vizate, iar şase persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în urma atacurilor ruseşti, a precizat Ministerul de Interne ucrainean.
„Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a-şi proteja infrastructurile esenţiale şi populaţia”, a declarat premierul ucrainean Denis Şmîgal. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei