Ministerul chinez al Mediului a recunoscut existența "satelor cancerului"

de Cuget Liber Vineri, 22 Februarie 2013 178
Ministerul chinez al Mediului a recunoscut existența "satelor cancerului", după mai mulți ani de la apariția unor informații cu privire la depășirea numărului mediu de cazuri în anumite regiuni deosebit de poluate din țară, relatează AFP. 

"Substanțe chimice toxice și nocive au provocat numeroase situații de urgență cu privire la apă și atmosferă, iar anumite locuri cuprind chiar "sate ale cancerului", recunoaște ministerul într-un raport publicat săptămâna aceasta și anexat planului cincinal 2011-2015." Expresia "satele cancerului" nu a fost folosită până acum de autorități, care se confruntă uneori cu nemulțumirea locuitorilor față de degradarea mediului în care trăiesc de către deșeuri industriale, prezența unor substanțe toxice în apă sau un aer foarte încărcat cu particule fine. 

Nivelul poluării a crescut puternic în China, odată cu industrializarea rapidă a țării în ultimele trei decenii. Un număr important de orașe chineze se numără printre cele mai poluate orașe de pe glob, însă pularea nu se limitează la orașe, scrie realitatea.net (...) Ministerul Mediului a recunoscut că poluarea cauzează cancer.



Citește articolul integral...


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei