Nicolas Maduro îşi exprimă sprijinul pentru armistiţiul cu grupările armate din Columbia

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 08 Ianuarie 2023 181
Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, şi-a exprimat sprijinul pentru acordul de încetare a focului, de şase luni, convenit recent între guvernul columbian şi cele cinci grupuri armate principale din ţară, notează AFP.
„Venezuela va sprijini guvernul columbian în obiectivul său de a menţine acordul bilateral de încetare a focului”, au declarat Maduro și președintele columbian Gustavo Petro într-un comunicat comun, dat publicităţii la finalul întâlnirii lor care a durat aproximativ trei ore la palatul prezidenţial Miraflores.
Această a treia întâlnire dintre cei doi lideri, a doua care a avut loc la Caracas, intervine la câteva zile după confuzia din jurul anunţului preşedintelui Petro unui acord de încetare a focului cu Armata de Eliberare Naţională (ELN, guevaristă), infirmat imediat de insurgenţi, care au respins armistiţiul pe motiv că nu au făcut parte din prima rundă de negocieri de pace din noiembrie până în decembrie.
La rândul lor, insurgenţii din Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC, marxişti) şi Forţele de Autoapărare din Sierra Nevada au aderat la acordul bilateral de încetare a focului proclamat de Petro în ajunul Anului Nou.
În plus, liderii de stânga au sărbătorit progresul înregistrat în deschiderea podurilor de frontieră şi au anticipat un viitor acord pentru promovarea şi protecţia reciprocă a investiţiilor, a precizat comunicatul lor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei