Obama anunță o ultimă ofensivă în favoarea reformei sale din sănătate

de Cuget Liber Miercuri, 06 Noiembrie 2013 76
Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a promis să conducă o ultimă campanie în favoarea reformei sale în sectorul sănătății, a cărei aplicare haotică a fost contestată de adversarii săi republicani, relatează France Presse.
Vorbind în fața partizanilor săi reuniți într-un mare hotel din Washington, Barack Obama s-a angajat să remedieze problemele care trag în jos din octombrie această componentă esențială a bilanțului său pe plan social, pe fondul unui site de internet deficitar și al unor promisiuni nerespectate.
"Mi-am condus ultima campanie politică", a remarcat Obama, în ajunul primei aniversări a realegerii sale în fața republicanului Mitt Romney. "Dar vreau să vă spun că mai am în mine resurse pentru o ultimă campanie, o campanie menită să facă în așa fel încât această lege să funcționeze pentru toată lumea din Statele Unite ale Americii", a asigurat președintele, într-o aluzie la reforma sa referitoare la asigurările medicale, promulgată în martie 2010 și a cărei principală componentă a început să fie aplicată în urmă cu o lună.
Începând cu 1 octombrie, americanii care nu aveau până la acea dată o asigurare medicală, într-un sector dominat de asiguratorii privați, se pot înregistra pentru a obține o astfel de facilitate prin intermediul unui site guvernamental, healthcare.gov, care se confruntă însă cu întreruperi constante.
Președintele le-a reproșat adversarilor săi republicani că urmăresc eșecul acestei reforme cu orice preț.
"Nu este ceva nou că oamenii încearcă să disemineze dezinformare, confuzie, cinism, cu privire la această lege", a subliniat Obama. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei