Premierul israelian Benjamin Netanyahu: „Reforma judiciară, o corecţie minoră”

de Sorin MIHALACHE Vineri, 28 Iulie 2023 101
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a minimizat reforma sa judiciară, care a stârnit un val de proteste în Israel şi de critici în străinătate, vorbind la televiziunea americană despre o „corecţie minoră”, notează agenţia AFP.
„Acest lucru este descris drept sfârşitul democraţiei israeliene. Cred că este ridicol şi toată lumea îşi va da seama atunci când praful se va aşeza”, a declarat Netanyahu pentru canalul ABC.
El a explicat că a iniţiat această reformă, care are ca scop creşterea puterii deputaţilor în dauna celei a magistraţilor, pentru a corecta „pendulul înapoi la centru”.
„Trebuie să îl reglăm şi asta tocmai am făcut. Aceasta este o corecţie minoră”, a adăugat Netanyahu.
Luni, premierul israelian şi aliaţii săi de coaliţie, asociind partide de extremă dreapta şi evrei ultra-ortodocşi, au obţinut aprobarea în parlament a unei clauze din acest proiect de reformă limitând posibilitatea pentru Curtea Supremă de a invalida o decizie a guvernului.
Mii de israelieni manifestează aproape zilnic împotriva acestei reforme, care este şi subiectul a numeroase critici în străinătate, inclusiv din partea preşedintelui american Joe Biden.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei