Premierul Portugaliei a demisionat după ce polițiștii i-au percheziționat casa. Este suspectat într-o anchetă de mare corupție

de Madalina PETRESCU Marţi, 07 Noiembrie 2023 441
Prim-ministrul guvernului Portugaliei, Antonio Costa, și-a depus demisia, marți, la puțin timp după ce poliția făcut un raid la locuința sa ca parte a unei investigații anti-corupție de anvergură, relatează Politico.

Polițiștii au percheziționat locuința oficială a lui Costa și l-au arestat pe șeful său de cabinet, Vitor Escaria, a anunțat procurorul general al Portugaliei, la începutul zilei de marți. Conform unui comunicat transmis de procuratura din Portugalia, în dosar este investigat chiar și prim-ministrul. Investigația este legată de scheme de explorare pentru extragerea de resurse de litiu în nordul țării și de un mare proiect în Sines.

Guvernul socialist a lui Costa a urmărit cu entuziasm numeroase scheme pentru extragerea litiului, ca parte a interesului crescut din partea UE pentru a obține acest material. Totuși, proiectele au fost învăluite mereu în controverse, mai ales din cauza calității îndoielnice a elementelor care urmau să fie extrase și a efectelor negative asupra mediului pe care urma să le aibă procesul de extracție.



Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei