Președintele Germaniei, Christian Wulff, a demisionat în urma scandalului de corupție

de Cuget Liber Sâmbătă, 18 Februarie 2012 572
Președintele Germaniei, Christian Wulff, vizat de un scandal de corupție, a anunțat vineri că demisioneză din funcție. "Încrederea concetățenilor mei este afectată. Din acest motiv, nu mai este posibil să îmi exercit funcția. De aceea demisionez", a declarat solemn Wulff, un conservator care a fost ales cu dificultate la președinție în iunie 2010, în urma eforturilor cancelarului Angela Merkel.
Parchetul din Hanovra (nordul Germaniei) a cerut joi seara ridicarea imunității președintelui Christian Wulff, în urma suspiciunilor de prevaricațiune.
Wulff este criticat aspru de la jumătatea lunii decembrie de presa germană, care îl acuză că a profitat de poziția sa de șef al Guvernului din Saxonia inferioară pentru a obține diverse avantaje financiare, încercând apoi să ascundă aceste afaceri.
Președintele german a fost atacat fără menajamente pentru că a ascuns un împrumut, a profitat de vacanțe gratuite din partea unor oameni de afaceri bogați, iar apoi pentru că a încercat să facă presiuni asupra jurnaliștilor cu scopul de a împiedica publicarea informațiilor.
Taguri

Comentează știrea

relu
18 februarie 2012
doamne ce europa corupta sa nu strcam si noi

Basescu ar trebui luat etalon la cinste aha! aha! aha!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei