Rusia ridică regimul de vize şi autorizează zborurile spre Georgia

de Sorin MIHALACHE Joi, 11 Mai 2023 99
Rusia a anunţat ridicarea regimului său de vize cu Georgia, autorizând companiile ruse să reia zborurile către această ţară din Caucazul de Sud, cu care a luptat într-un scurt conflict armat de cinci zile în august 2008, o decizie calificată drept o nouă „provocare” a Moscovei de către preşedinta georgiană, Salome Zurabişvili, potrivit agenţiei AFP.
Potrivit unui decret prezidenţial, cetăţenii georgieni ar putea începând din 15 mai să intre şi să rămână în Rusia fără viză pentru un sejur sub 90 de zile, cu excepţia sejururilor din motive profesionale.
Printr-un decret separat, Kremlinul a ridicat interdicţia, în vigoare din 2019, a zborurilor companiilor ruse spre Georgia.
Aceste două decizii sunt „în conformitate cu abordarea noastră de principiu pentru o facilitare progresivă a schimburilor şi contactelor între cetăţenii din cele două ţări”, a explicat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.
Zaharova a adăugat că această abordare a fost apărată în pofida absenţei relaţiilor diplomatice între Tbilisi şi Moscova, întrerupte de la războiul din august 2008. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei