Sate şi terenuri agricole inundate în urma unui taifun care a lovit nordul Filipinelor

de Cuget Liber Luni, 17 Octombrie 2022 243
O furtună tropicală care s-a abătut duminică dimineaţă asupra nordului Filipinelor a crescut în intensitate şi s-a transformat într-un taifun, provocând ploi moderate şi torenţiale ce au inundat sate şi terenuri agricole, a anunţat biroul meteorologic din această ţară, potrivit Reuters.
Circa o mie de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie în zone mai sigure, potrivit agenţiei pentru monitorizarea dezastrelor.
Într-o înregistrare video distribuită de un rezident din oraşul Claveria din provincia Cagayan, situată la circa 600 de kilometri nord de capitala Manila, se văd inundaţii masive şi o locuinţă parţial acoperită de ape, precum şi arbori legănaţi de vântul puternic.
Furtuna Nesat, care a provocat intensificări ale vântului de până la 120 de kilometri pe oră, ar putea creşte în intensitate în timp ce se deplasează către Marea Chinei de Sud, a precizat biroul de meteorologie din Filipine.
Preşedintele filipinez Ferdinand Marcos Jr. a anunţat pe Twitter că asistenţa guvernamentală urmează să sosească în curând în comunităţile afectate.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei