Șefa radioteleviziunii de stat ruse din Kuban, OTRĂVITĂ! Zoia Konovalova a fost găsită fără suflare în casă

de Madalina PETRESCU Duminică, 07 Ianuarie 2024 275
Zoia Konovalova, una dintre cele mai cunoscute voci din presa rusă, a fost găsită fără suflare în casă. Cauza preliminară a morții ar fi otrăvirea, potrivit mai multor surse din mass-media rusă.

Konovalova conducea, din funcția de redactor-șef, Compania de radio și televiziune de stat din Kuban.

Cadavrul ei a fost găsit în casa din Krasnodar vineri, 5 ianuarie. Potrivit Uniunii Jurnaliştilor din Kuban, care a postat informația pe canalul de Telegram, cauza preliminară a morții este otravirea.
Informația a fost preluată și de Kommersant.
Autoritățile au raportat doar că, la 5 ianuarie, cadavrul unei femei în vârstă de 48 de ani și al fostului ei soț, un bărbat de 52 de ani, au fost găsite într-o locuință de pe strada Ofițerski Proezd, din capitala regiunii Kuban, în Caucazul de Nord.

Se pare că trupurile celor doi nu prezentau niciun fel de urme de violență.
Zoia Konovalova a fost una dintre cele mai importante voci din presa rusă. Născută la Murmansk, în Extremul Orient, ea a lucrat în presa scrisă de la Moscova. De asemenea, după o scurtă perioadă de activitate în domeniul relațiilor publice, s-a întors la prima dragoste și a devenit corespondent pentru posturile de radio Mayak și Yunost.

În 2003, Zoia Konovalova a părăsit Moscova și s-a mutat în Kuban.
Aici a urcat fiecare treaptă la canalul Vesti Kuban – corespondent, redactor și prezentator. Ulterior, a condus redacția de știri a postului First Radio și a fost șefa „Știrilor” la Kuban 24. În CV-ul ei se mai regăsesc funcții de conducere la yuga.ru și Living Kuban.

Din 2023 conducea divizia online a Companiei de Radio și Televiziune de Stat din Kuban. Mamă a doi copii (un băiat și o fată), Zoia Konovalova era divorțată.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei