Siria: Opt luptători au fost ucişi în lovituri aeriene ruse asupra unei zone a rebelilor

de Sorin MIHALACHE Luni, 21 August 2023 121
Cel puţin opt luptători antiregim au fost ucişi, în noaptea de duminică spre luni, în urma unor atacuri aeriene ruse asupra unei zone rebele din nord-vestul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit agenţiei AFP.
„Avioane de luptă ruseşti au efectuat lovituri aeriene la periferia de vest a oraşului Idlib, vizând o bază militară a Hayat Tahrir al-Sham (HTS) şi omorând cel puţin opt luptători”, a declarat Rami Abdel Rahman, director al OSDO, care are sediul în Marea Britanie şi care dispune de o reţea extinsă de surse în Siria.
Loviturile au vizat o zonă agricolă din regiune, ultimul bastion important al rebelilor din nord-vestul Siriei, controlat parţial de gruparea jihadistă HTS.
Rusia este principalul susţinător al regimului preşedintelui Bashar al-Assad şi a intervenit militar în Siria din 2015. Pe 25 iunie, loviturile ruseşti în nord-vestul Siriei au omorât cel puţin 13 persoane, inclusiv nouă civili. Cu sprijinul Rusiei şi Iranului, regimul sirian a recâştigat cea mai mare parte a teritoriului pierdut la începutul războiului, care a fost declanşat în 2011 de represiunea demonstraţiilor pro-democraţie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei