SUA / O femeie va apărea pe bancnota de zece dolari.

de Cuget Liber Joi, 18 Iunie 2015 271
Jack Lew, secretarul Trezoreriei americane, a anunțat miercuri că Biroul de Gravură și Imprimare va înlocui actuala față a bancnotei de zece dolari pe care se află portretul lui Alexander Hamilton.
"Sunt mândru să anunț astăzi că noua bancnotă de zece dolari va fi prima bancnotă în mai mult de un secol care va avea imprimat portretul unei femei. Acest demers istoric a avut nevoie de ani buni pentru a fi realizat", a spus Lew.
Decizia noului portret va fi luată până la sfărșitul acestui an, iar noua versiune va apărea în 2020, când se vor împlini 100 de ani de la adoptarea Amendamentului 19, care a acordat femeilor dreptul la vot, potrivit B1.ro..
Însă, există un singur criteriu pentru alegerea unui nou portret - persoana aleasă să fie decedată. În același timp, Lew caută o femeie "care a fost o campioană a democrației incluzive".
Taguri

Comentează știrea

rodica
18 iunie 2015
cautam colaboratori seriosi!

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei