Timbuktu, plasat de UNESCO pe lista siturilor de patrimoniu periclitate

de Cuget Liber Sâmbătă, 30 Iunie 2012 258
Timbuktu, un oraș din nordul statului african Mali, controlat de la sfârșitul lunii martie de islamiști, și Mormântul lui Askia au fost înscrise de UNESCO pe lista siturilor de patrimoniu mondial periclitate, la cererea guvernului malian, a anunțat această organizație.
Comitetul pentru patrimoniul mondial, reunit în orașul Sankt Petersburg din Rusia, "a acceptat cererea formulată de guvernul din Mali de a înscrie Timbuktu, dar și Mormântul lui Askia, pe lista UNESCO a siturilor de patrimoniu în pericol", se afirmă în comunicatul emis de UNESCO.
Mormântul lui Askia este situat în Gao, un alt oraș din nordul statului Mali, controlat de islamiști.
"Decizia vizează înlesnirea cooperării în favoarea siturilor amenințate de conflictele armate care afectează regiunea", precizează același comunicat.
Comitetul UNESCO a cerut vecinilor statului Mali să "facă tot ceea ce este posibil pentru a preveni traficul cu obiecte culturale provenind din aceste situri".
Orașele și regiunile administrative din nordul statului Mali - Timbuktu, Kidal și Gao - au căzut în mâinile grupărilor armatei islamiste după lovitura de stat din 22 martie, care a dus la înlocuirea președintelui Amadou Toumani Tourré. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei