Tunisienii vor banii lui Ben Ali blocați în Elveția

de Cuget Liber Miercuri, 30 Mai 2012 260
Președintele tunisian Moncef Marzouki a cerut Elveției să accelereze restituirea fondurilor clanului fostului președinte Ben Ali, înghețate la începutul lui 2011.
"Vrem ca banii să revină cât mai curând posibil", a declarat Moncef Marzouki, pentru televiziunea publică elvețiană RTS. "Dacă ni-i restituie în 50 de ani, ca în cazul banilor evreilor, nu are niciun rost", a adăugat el.
Potrivit președintelui tunisian, situația economică a țării sale, cu "800.000 de șomeri și regiuni pregătite să explodeze, deoarece oamenii nu mai suportă mizeria", justifică restituirea rapidă a banilor lui Ben Ali.
Marzouki cere conștientizarea problemei de către autoritățile politice și bancare elvețiene și adaugă că va "căuta probabil o întâlnire cu Consiliul Federal (Guvernul)", când va veni la Geneva, în iunie.
La 19 ianuarie 2011, Elveția, ca și vecinii săi europeni, a decis să blocheze averile pe care fostul președinte tunisian Ben Ali și antu-rajul său le-ar putea deține în Confederație.
În octombrie, Berna a indicat că a blocat averi tunisiene în valoare de 60 de milioane de franci elvețieni (48,7 milioane de euro), însă, în opinia lui Marzouki, aceste sume sunt derizorii. "Cred că vorbim doar de 10 la sută din averile care au fost depuse în bănci elvețiene", apreciază președintele.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei