UE atrage atenția Bulgariei în privința justiției, corupției și a crimei organizate

de Cuget Liber Miercuri, 29 Februarie 2012 332
Bulgaria ar trebui să întreprindă acțiuni mai convingătoare pentru a reforma sistemul judiciar și a arăta rezultate concrete privind combaterea crimei organizate și a corupției la nivel înalt, conform Consiliul Afacerilor Generale al Uniunii Europene.
Consiliul Afacerilor Generale (CAG) și-a adoptat marți concluziile din raportul Comisiei Europene pentru România și Bulgaria în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), relatează site-ul Novinite.com.
Concluziile pun accent pe importanța unei voințe puternice și susținute pentru a putea lua măsurile necesare în concordanță cu Mecanismul, conform unei declarații a Ministerului de Externe bulgar, precum și pe comunicare bună dintre cele două țări și Comisia Europeană.
Raportul intermediar CVM din 8 februarie s-a concentrat pe implementarea tehnică a recomandărilor evidențiate în raportul anual din iulie 2011, considerat a fi unul negativ pentru Bulgaria.
Comisia publică aceste rapoarte din cadrul CVM de două ori pe an, în fiecare an. Rapoartele sunt bazate pe contribuția Guvernului bulgar, a serviciilor Comisiei Europene, a statelor membre și a unor ONG-uri.
Taguri

Comentează știrea

george
29 februarie 2012
ati uitat si romanica dupa statisticile infractionale europene

Te pomenesti ca pe noi n-ea laudat ,chiorul rezolvind toate problemele.Noroc de multitudinea mijloacelor de in formatii ca sa nu raminem captivi la cele aservite puterii .

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei