Ursula von der Leyen acuză extrema dreaptă germană că îşi trădează ţara

de Sorin MIHALACHE Joi, 09 Mai 2024 140
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat împotriva extremei drepte germane, acuzând-o că face propagandă pentru Putin şi spionaj pentru Rusia, cu o lună înainte de alegerile europene, relatează agenţia AFP.
La congresul de la Berlin al formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU, partidul din care face parte), Ursula von der Leyen a declarat că „AfD (n.r. - Alternativa pentru Germania) vorbeşte mai ales despre popor şi patrie, şi apoi ea le trădează dându-le pe mâna autocraţilor. Ar trebui să le fie ruşine!”.
În prezent, sondajele creditează AfD cu 15% din voturi la alegerile europene din iunie, ceea ce plasează formaţiunea pe locul al doilea, după conservatori - CDU şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), în prezent în opoziţie în Germania.
Creat în 2013, acest partid anti-euro şi anti-imigraţie, creditat în februarie cu 22% din voturi, a căzut în popularitate după o serie de scandaluri care l-au afectat în special pe Maximilian Krah, aflat în fruntea listei AfD la alegerile europene. Acest europarlamentar este vizat, pe de o parte, de o anchetă preliminară a parchetului din Dresda pentru suspiciunea de finanţare rusă şi chineză, iar pe de altă parte, unul dintre foştii săi colaboratori în Parlamentul European este suspectat de spionaj în beneficiul Chinei.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei