Vladimir Putin, de acord să retragă forţele ruse din mai multe regiuni din Armenia

de Sorin MIHALACHE Vineri, 10 Mai 2024 95
Preşedintele rus Vladimir Putin a fost de acord să retragă militarii şi poliţiştii de frontieră ruşi din diferite părţi ale Armeniei la cererea Erevanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia Interfax.
Anunţul survine după plecarea a aproape 2.000 de membri ai forţelor de menţinere a păcii ruse din regiunea separatistă Karabah şi din împrejurimi, cucerită de Azerbaidjan în septembrie anul trecut. Retragerea lor a pus capăt unei desfăşurări militare de mai mulţi ani care i-a oferit Moscovei o poziţie militară strategică în regiunea Caucazului de Sud.
Armenia le-a cerut totodată poliţiştilor de frontieră ruşi să părăsească principalul aeroport al ţării din Erevan, începând cu 1 august.
Putin şi premierul armean Nikol Paşinian au ajuns la un acord, în cadrul unei întâlniri la Moscova, cu privire la un nou val de retrageri ale forţelor ruse.
„În toamna anului 2020, la cererea părţii armene, militarii şi poliţiştii noştri de frontieră au fost dislocaţi într-o serie de regiuni armene. Paşinian a spus că, din cauza condiţiilor care s-au schimbat, nu mai este nevoie de o astfel de prezenţă, aşa că preşedintele Putin a fost de acord şi s-a convenit retragerea militarilor şi a poliţiştilor noştri de frontieră”, a declarat Peskov.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei