Riscurile la care vă supuneţi în cazul unui implant mamar

de Mirabela ȘERBĂNESCU Miercuri, 06 Martie 2024 165
Implanturile mamare reprezintă o augmentare la nivelul sânilor, prin intermediul unor dispozitive medicale, ce sunt inserate sub țesutul mamar, cu scopul de a crește în dimensiuni glanda mamară. La ora actuală, în Statele Unite sunt aprobate două tipuri de implanturi mamare:
implanturile saline, umplute cu ser fiziologic sau apă sărată sterilă şi cele formate din gel de silicon. Cu toate că se consideră că ambele tipuri de implanturi pot fi aplicate în siguranță, fiecare dintre ele au puncte pro și contra. Riscurile implantului mamar cu silicon provin din cauza unei posibile rupturi. Astfel, în cazul în care un implant de silicon cu gel moale se rupe, acesta se poate răspândi oriunde în interiorul sânului provocând granuloame siliconice. Cu toate acestea, prezența acestor granuloame reprezintă o complicație relativ rar apărută, pentru care se recomandă o nouă intervenție chirurgicală, precum rezecția acestor granuloame.
În cazul implanturilor cu soluție salină, susţin specialiştii, acestea au în componență o soluție salină cu apă sărată care poate fi absorbită sau ejectată în condiții de siguranță, de către organism, dacă acestea se rup. În cazul ruperii unui astfel de implant, se vor putea observa modificări din punct de vedere al dimensiunii. Astfel, soluția salină se va scurge din implant, iar sânul afectat va avea brusc dimensiuni mai mici comparativ cu celălalt sân. Riscul la aceste implanturi mamare provine din cauza faptului că sunt mai puțin ferme, ceea ce poate predispune la încrețirea implantului sau la pliere, conducând la modificări inestetice în final. Deci, pe scurt, principalele riscurile la care vă puteţi aștepta în urma unui implant sunt ruptura implantului, aspectul inestetic, complicații chirurgicale, modificarea aspectului sânilor etc.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei