Concurs 12 ani de la scufundarea submarinului nuclear Kursk

566
12 ani de la scufundarea submarinului nuclear Kursk - submarin-1344774141.jpg

Articole recomandate

Ieri, s-au împlinit 12 ani de când, în timpul unor aplicații navale, submarinul nuclear Kursk, aparținând Flotei ruse a Nordului, cu 118 marinari la bord, s-a scufundat în Marea Barents. Rusia nu a acceptat ajutorul propus de țările occidentale și a intervenit cu mare întârziere pentru recuperarea marinarilor. Nu au existat supraviețuitori în urma acestui accident în timp de pace.

Ceremonii comemorative s-au desfășurat, ieri, la toate bazele navale din Federația Rusă, precum și în districtele militare. De asemenea, la Moscova a avut loc o ceremonie de depunere a coroanelor la monumentul dedicat marinarilor de la Kursk la Muzeul Central al Armatei.

Submarinul cu propulsie nucleară Kursk s-a scufundat la 175 de km de șantierul naval Severomorsk, la o adâncime de 108 metri. Conform concluziilor unei comisii guvernamentale, cauza incidentului care a dus la moartea tuturor celor 118 de membri ai echipajului a fost explozia unei torpile, aflată în compartimentul din față a submersibilului, care urma să fie experimentată cu ocazia acelor aplicații. Este vorba de torpila "Șkval", capabilă să se deplaseze cu 500 de km / oră sub apă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Actual : Nave rusești în largul Siriei!
Pagina a fost generata in 0.461 secunde