O rachetă Soyuz a decolat spre Stația Spațială Internațională

336
O rachetă Soyuz a decolat  spre Stația Spațială Internațională - racheta-1342360972.jpg
O rachetă rusească Soyuz, cu un echipaj format din trei cosmonauți, a decolat, ieri, de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, într-o călătorie de două zile cu destinația Stația Spațială Internațională (ISS), relatează AFP și RIA Novosti.

Echipajul este format din cosmonautul rus Iuri Malacenko, astronautul NASA Sunita Williams și astronautul Akihito Hoshide, din partea Agenției Spațiale a Japoniei (JASA), și urmează să efectueze o misiune de patru luni.

Noul echipaj se va alătura cosmonauților aflați deja de la mijlocul lunii mai pe ISS - rușii Ghenadi Padalka și Serghei Revin și americanul Joe Acaba.

Membrii noului echipaj ar urma să desfășoare peste 30 de misiuni științifice pe timpul șederii lor la bordul ISS, un complex de cercetare de 100 de miliarde de dolari care orbitează la o altitudine de circa 385 de km deasupra Pământului.

Pentru Malacenko, acesta este al cincilea zbor spațial de lungă durată. Williams și Hoshide au vizitat fiecare o dată ISS, călătorind la bordul unei nave americane. Aceasta este prima lor experiență cu o navă Soyuz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Actual : Nave rusești în largul Siriei!
Pagina a fost generata in 0.3976 secunde