14 grupări infracţionale de criminalitate informatică au fost destructurate în 2022, dezvăluie MAI

183
14 grupări infracţionale de criminalitate informatică au fost destructurate în 2022, dezvăluie MAI - sediumaiministerulafacerilorinte-1678298038.jpg

Articole de la același autor

Poliţiştii au destructurat, anul trecut, 14 grupări infracţionale organizate în urma investigaţiilor pentru combaterea criminalităţii informatice.

"Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a instrumentat, în anul 2022, 1.246 de cazuri de natură penală în domeniul combaterii criminalităţii informatice, fiind identificate şi destructurate 14 grupuri infracţionale organizate specializate în atacuri şi înşelăciuni în mediul online. În urma activităţilor desfăşurate, sub coordonarea DIICOT, au fost trimise în judecată 486 de persoane suspectate de săvârşirea a 1.230 de infracţiuni informatice", informează un comunicat al IGPR transmis, miercuri, AGERPRES.

Pentru a spori gradul de conştientizare al cetăţenilor asupra pericolului reprezentat de atacurile cibernetice, Poliţia Română a desfăşurat 1.620 activităţi de prevenire la nivel naţional, precum şi în mediul online. Beneficiarii au primit recomandări despre cum să identifice tentativele de fraudă online şi ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime.

Cele mai semnificative campanii/proiecte preventive desfăşurate pe parcursul anului 2022 sunt: campania "Siguranţa online" - iniţiată şi implementată în parteneriat cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi Asociaţia Română a Băncilor, campania din cadrul proiectului "RO Cyberex - Perfecţionare, cooperare şi prevenire în lupta împotriva criminalităţii informatice", proiectul "Eroii Internetului" în domeniul siguranţei online a copiilor, desfăşurat în parteneriat cu Google România şi Asociaţia Adfaber.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7489 secunde