32 de morți în urma unui atentat revendicat de Isis, în Siria

121
32 de morți în urma unui atentat revendicat de Isis, în Siria - 32-1475589634.jpg

Articole recomandate

32 de oameni au fost uciși, luni seară, într-un atentat revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), atac care a vizat o nuntă în regiunea kurdă din nord-estul Siriei, potrivit unui nou bilanț furnizat de o sursă medicală, informează AFP. De asemenea, în jur de 100 de persoane au fost rănite după ce un kamikaze și-a activat centura cu explozivi într-o sală de festivități din Tall Tawil, un sat la nord de orașul Hasaka, unde era celebrată nunta unui membru al unui partid kurd.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat, ieri, că 31 de persoane și-au pierdut viața, după un bilanț precedent de 22 de morți.

În sala de nunți, rândurile de scaune erau acoperite de sânge, ieri dimineață, a constatat un fotograf al AFP. Mirii au scăpat nevătămați, potrivit OSDO și a unor apropiați. Soțul, Zaradesht Moustafa Fatimi, provine dintr-o familie puternică, implicată în administrația semi-autonomă kurdă din nordul Siriei.

Potrivit unui responsabil al acestei administrații, Fatimi este membru al unui partid kurd local. OSDO afirmă că acesta luptă de asemenea în cadrul Forțelor Democrate Siriene (FDS), coaliție arabo-kurdă care combate Statul Islamic (SI), cu sprijinul SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Octombrie 2016
Stire din Actual : "Vă scriu mâine, dacă nu am murit"
Pagina a fost generata in 0.5306 secunde