"Să sperăm că nu va fi un nou Război Rece"

178

Articole recomandate

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, și-a exprimat speranța ca disputele dintre Moscova și Washington cu privire la unele probleme să nu ducă la revenirea Războiului Rece, într-o conferință de presă care a avut loc, luni seara, cu ocazia începerii exercitării de către Federația Rusă a președinției prin rotație a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, potrivit TASS.

"Sper că nu va fi un nou Război Rece. Cred că dramatizați prea mult natura divergențelor noastre la scară globală", a spus diplomatul rus, întrebat despre problemele existente în prezent în relațiile dintre cele două țări.

"Adevăratul Război Rece era atunci când noi cheltuiam resurse enorme ca să ne pregătim serios pentru un război nuclear unul împotriva celuilalt. Acum nu este cazul", a declarat Ciurkin, care, în anii ’80 ai secolului trecut, a activat la Ambasada URSS din SUA. "Război Rece este atunci când e o confruntare între ideologii, de exemplu comunism vs. capitalism, când e o competiție cu americanii în toate domeniile posibile. Dacă vă puteți opune unul altuia în Sudanul de Sud, atunci începeți să o faceți. Dar acum nu este vorba despre așa ceva", a spus diplomatul rus. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4831 secunde