Concurs 80 de copii vor fi alungați din stradă

250

Articole de la același autor

80 de copii din Constanța care își câștigă existența pe stradă cerșind, spălând parbrize, colectând deșeuri vor fi incluși într-un program de protecție.

Proiectul, la nivel național, este în valoare de 97.000 de dolari. Constanței îi va reveni suma de 79.000 de dolari. Banii vin din partea Organizației Internaționale a Muncii - Programul Internațional pentru Eliminarea Muncii Copilului (ILO IPEC) pentru județele Constanța, București și Iași.
În Constanța, la fel ca în toată țara, foarte mulți copii ajung la muncă în stradă, mulți dintre ei fiind exploatați. În timp ce unii merg la școală, se joacă în parc, alții sunt obligați să spele parbrize, să cerșească, să colecteze deșeuri.

30 de copii vor merge la școală
Pentru a veni în ajutorul lor, Organizația Salvați Copiii și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au încheiat un parteneriat în cadrul proiectului "Servicii educaționale și alte servicii de sprijin pentru copiii care muncesc în stradă/ copii la risc de a munci în stradă în București, Constanța și Iași".
Până în prezent, a avut loc o sesiune de instruire pentru echipa de lucru.
Potrivit informațiilor furnizate de Alina Fătu, coordonatorul proiectului, la Constanța, "Suportul financiar este acordat de ILO IPEC, care a oferit, din cei 97.000 de dolari, 79.000 de dolari doar pentru Constanța pentru 80 de copii". De suma aceasta beneficiază copiii care muncesc în stradă, frații lor, copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.
Cu bani primiți, coordonatorii proiectului la Constanța vor înscrie în programe educaționale 30 de copii retrași de la școală, restul fiind incluși în proiectul de prevenire a abandonului școlar.

Programe educaționale pentru copii
După sesiunea de instruire, pe 12 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Muncii Copiilor coordonatorii proiectului vor organiza un concurs. "În perioada 9-13 iunie vom organiza un concurs de fotbal. Vom lucra la afișe și desene pe care le vom prezenta pe data de 12 iunie și, împreună cu micuții de la Școala nr. 5, fundația Giovanni Bosco și fundația Tineri pentru Misiune vom viziona filmul «Vise Sfărâmate»", a declarat Alina Fătu. După vizionarea filmului, beneficiarii proiectului vor discuta despre modalitatea de exploatare a copilului prin muncă, despre avantajele și dezavantajele educației în fața muncii. Copiii vor mai primi ajutoare constând în alimente și rechizite.
Asociația Română Anti-SIDA, partenerul proiectului, se va de-plasa cu echipa stradală care va căuta copii care sunt obligați să muncească în stradă pentru a-i include în program.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7408 secunde