A fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat

158
A fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat - regulament-funeralii-de-stat-1707412714.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a aprobat, joi, Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat şi componenţa acestuia, stabilind cadrul legal privind procedura de organizare a acestor funeralii.


Potrivit unui comunicat al Executivului, actul normativ reglementează modalitatea de organizare a funeraliilor de stat, Regulamentul de funcţionare a Comitetului de organizare a funeraliilor de stat şi componenţa acestuia.


De asemenea, se creează cadrul legal pentru aprobarea prin ordin comun a procedurii privind organizarea funeraliilor de stat, precizează sursa citată.


Guvernul menţionează că funeraliile de stat se organizează în cazul decesului preşedintelui României sau foştilor şefi de stat, iar funeraliile cu onoruri militare se organizează în cazul decesului preşedinţilor şi foştilor preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului, precum şi în cazul premierului sau foştilor premieri ai României.


"Pentru organizarea funeraliilor de stat este necesară o coordonare unitară, având în vedere implicarea mai multor instituţii cu atribuţii în organizarea ceremoniilor oficiale. Comitetul de organizare şi funcţionare are în componenţă reprezentanţi la nivel de secretari de stat sau înalţi funcţionari publici ai Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, Cancelariei Prim-Ministrului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale, Secretariatului de Stat pentru Culte şi Serviciului de Protecţie şi Pază", se arată în comunicatul Guvernului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7243 secunde