A fost identificat teroristul ucis de forțele speciale belgiene și franceze. Lângă el, un drapel al ISIS

216
A fost identificat teroristul ucis de forțele speciale belgiene și franceze. Lângă el, un drapel al ISIS - afostidentificat-1458152222.jpg

Articole recomandate

Un drapel al organizației Statul Islamic și o carte despre salafism au fost găsite lângă cadavrul suspectului ucis în operațiunea antiteroristă a forțelor belgiene și franceze în legătură cu atentatele din noiembrie de la Paris, a anunțat miercuri Parchetul federal de la Bruxelles, într-o conferință de presă. De asemenea, cei doi suspecți, care au reușit să fugă în cursul operațiunii antiteroriste din cartierul Forest din Bruxelles, au fost arestați.

Mai multe schimburi de focuri între poliție și presupuși militanți islamiști au avut loc marți, în cartierul Forest, situat la periferia sud-vestică a orașului Bruxelles, în cursul unor descinderi efectuate în ancheta privind atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris. În timpul raidurilor, agenții de poliție au fost atacați cu mitraliere Kalașnikov, iar trei dintre ei au fost răniți. Un suspect implicat în schimburi de focuri cu poliția a fost împușcat mortal, iar doi dintre aceștia au reușit să fugă pe acoperișurile clădirilor.

Suspectul ucis a fost identificat în persoana lui Belcaid Mohammed, un algerian născut în iulie 1980. El locuia ilegal în Belgia, unde era cunoscut de autoritățile judiciare doar pentru un furt comis în 2014, a precizat purtătorul de cuvânt al parchetului, Thierry Werts.

Alături de cadavrul său au mai fost găsite 11 încărcătoare de kalașnikov și foarte multe muniții, dar niciun dispozitiv exploziv.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Februarie 2016
Stire din Actual : Apple refuză colaborarea cu FBI
Pagina a fost generata in 0.4982 secunde