A fost nevoie de 50 de pompieri ca să fie scoasă din casă, o femeie de 391 de kilograme, pentru a o duce la spital

377
A fost nevoie de 50 de pompieri ca să fie scoasă din casă, o femeie de 391 de kilograme, pentru a o duce la spital - dc6cba4b99-1683814579.jpg

Articole de la același autor

Operațiune de amploare pentru a prelua și transporta o femeie de 62 de ani și 391 de kilograme, de la Stenay, departamentul Meuse, la un spital din Nancy. Pompierii au fost nevoiți să dărâme pereții din casă, relatează L'Est Républicain.


Intervenția pregătită timp de câteva luni a decurs conform planului. În centrul comunei Stenay, miercuri, 10 mai,, mai multe străzi adiacente au fost închise, pentru a putea intra mașinile pompierilor, poliției și o ambulanță specială.
“O operațiune de acest gen, cu un grad atât de mare de complexitate, nu s-a întâmplat niciodată în Franța”, a declarat șeful de cabinet al prefecturii departamentului Meuse, Bernard Burckel.


„Această operațiune extraordinară a necesitat o colaborare între mai multe instituții, cu Spitalul Universitar Nancy, salvarea, pompierii, consiliul departamental, serviciile de îngrijire și spitalizare la domiciliu, asistentele medicale, medicul curant al doamnei, apărarea civilă, primăria, prefectura și subprefectura Verdun”, a explicat oficialul.


Colonelul Stéphane Eslinger a explicat că „pereții au fost dărâmați, pentru a muta pacienta din camera ei în altă cameră”. Coborârea a fost asigurată de un sistem de ridicare. După 7 ore, sexagenara născută în SUA a fost plasată într-o ambulanță specială, împrumutată de serviciile de salvare din Belgia.


Femeia care locuiește în Stenay de aproximativ 15 de ani, refuzase anterior asistența medicală, însă a fost de acord acum să meargă la unitatea medicală pentru a fi tratată de obezitate. Călătoria la Spitalul Universitar Nancy a mers bine, iar femeia așteaptă acum să primească tratament.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.333 secunde