Adoptarea bugetului a provocat o criză guvernamentală în Marea Britanie

84
Adoptarea bugetului a provocat o criză guvernamentală în Marea Britanie - steag-1458723756.jpg

Articole recomandate

Deputații britanici au adoptat marți seara bugetul, ceea ce a provocat demisia unui ministru și a dus la o profundă criză guvernamentală pe fondul apropierii referendumului din 23 iunie pentru menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, relatează Agerpres.ro.



Cu 310 voturi favorabile și 275 împotrivă, deputații au aprobat bugetul care le fusese prezentat miercurea trecută de ministrul finanțelor George Osborne și care a fost amputat de atunci printr-o decizie controversată ce nu a lăsat fără urmări executivul.

Reducerile prevăzute la impozitele pentru invaliditate l-au determinat pe ministrul muncii, euroscepticul Iain Duncan Smith, să demisioneze vineri seara.

Demisia sa surpriză a scos la lumină divergențele din cadrul Partidului Conservator cu privire la politica de austeritate dusă de șase ani, în timp ce membrii acestuia sunt împărțiți cu privire la Europa.

În fața acestei revolte, premierul David Cameron a fost constrâns luni să anunțe că guvernul nu se va atinge de impozitele pentru invaliditate.

Dar tensiunile persistau marți, când George Osborne și-a apărat bugetul în fața parlamentului.

Ministrul a confirmat că guvernul nu prevede noi tăieri bugetare până în anul 2020. El a negat totuși că conservatorii i-ar favoriza pe pe bogați în detrimentul celor săraci.

'Este o iluzie socialistă clasică a gândi că toate problemele societății se pot rezolva taxându-i pe cei foarte bogați', a spus el, în timp ce Partidul Laburist îi cere demisia.

Osborne a asigurat totuși că este 'dispus să asculte și să învețe' din erorile comise în elaborarea bugetului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.976 secunde