Turcia a reținut trei suspecți care plănuiau atentate asupra reprezentanțelor diplomatice germane

95
Turcia a reținut trei suspecți care plănuiau atentate asupra reprezentanțelor diplomatice germane - politia-1458745857.jpg

Articole recomandate

Autoritățile turce au reținut miercuri trei bărbați, suspectați de organizarea unor atentate teroriste care vizau mai multe reprezentanțe diplomatice germane, precum și o școală de limbă germană. De altfel, săptămâna trecută, executivul de la Berlin a decis să închidă misiunile diplomatice din Turcia din motive de securitate, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Unul dintre suspecți era cetățean irakian, în timp ce al doilea era sirian. Cei trei au fost reținuți în timpul unui raid antiterorist al autorităților din Istanbul, care au primit informații de la serviciile de securitate. Ei au fost supuși unui examen medical, înainte de a fi predați în custodia poliției, care îi va interoga.

Germania a decis să închidă toate reprezentanțele diplomatice din Turcia din motive de securitate, după atentatul terorist care a lovit Ankara în urmă cu două săptămâni, soldat cu moartea a 37 de persoane și rănirea altor 125.

Prim-ministrul Turciei Ahmet Davutoglu a promis sâmbătă că va continua lupta pentru combaterea focarelor teroriste, în timp ce președintele Erdogan a anunțat că țara se confruntă cu cel mai sângeros val de atentate teroriste din istorie.

De altfel, aceeași promisiune a fost lansată de liderii turci și după atentatul de la Ankara, când forțele turce au intervenit în sud-estul predominant kurd al Turciei. Mai multi militanți kurzi au fost uciși în conflictele cu poliția turcă la începutul acestei săptămâni, iar avioanele au bombardat fortărețele PKK din nordul Siriei.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase amenințări. Ca membru al unei coaliții conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria și Irak. Însă, Erdogan a declarat război și militanților PKK din sud-estul țării, după ce un armistițiu care a durat doi ani și jumătate a eșuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violențe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3014 secunde