Angela Merkel: Trebuie găsite puncte de convergență cu Trump, în special în privința NATO

88
Angela Merkel: Trebuie găsite puncte de convergență cu Trump, în special în privința NATO - angelamerkel-1486399458.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel a insistat luni asupra necesității de a găsi "puncte de convergență" cu președintele SUA, Donald Trump, mai ales în ceea ce privește rolul NATO.



Ea a recunoscut în același timp că Germania trebuie să-și sporească bugetul Apărării, așa cum solicită noua administrație de la Washington tuturor statelor membre ale Alianței care încă nu alocă acestui sector un buget de cel puțin 2% din PIB, transmite Agerpres.ro.

"Am spus ceea ce aveam de spus despre politica noii administrații a SUA privind migrația", a afirmat Angela Merkel la o conferință de presă, făcând referire la criticile pe care ea le-a exprimat în prima convorbire la telefon cu Trump cu privire la limitarea primirii refugiaților și la restricțiile de călătorie impuse de noul lider american cetățenilor din mai multe țări musulmane.

Dar acum a sosit momentul să "căutăm afinități", a adăugat șefa guvernului german, menținând în acest context că atât ea, cât și președintele american au convenit în acea discuție cu privire la rolul relevant al NATO. 



"Știm că Germania trebuie să facă mai mult în materie de Apărare", a spus Angela Merkel și a amintit că încă de pe vremea președintelui Barack Obama ea s-a arătat dispusă să dea curs acestei solicitări a Washingtonului și care acum are o "nouă semnificație" odată cu venirea lui Trump la Casa Albă.

Este în "interesul Germaniei" să-și consolideze cooperarea "cu un mare partener", a continuat șefa executivului de la Berlin, ea precizând că se referă la cooperarea cu SUA atât în sectorul apărării, cât și la cooperarea între serviciile secrete ale celor două țări.

Angela Merkel a făcut aceste declarații la o conferință de presă comună cu liderul guvernului regional din Bavaria, Horst Seehofer. Acesta din urmă, spre deosebire de șefa guvernului de la Berlin, s-a arătat până în prezent mai favorabil față de unele idei exprimate de Trump.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6086 secunde