Agenții CIA în pericol din cauza lui Trump. Interdicția anulează strategiile de intelligence ale SUA

127
Agenții CIA în pericol din cauza lui Trump. Interdicția anulează strategiile de intelligence ale SUA - cia-1486400578.jpg

Articole recomandate

Câteva personalități politice americane l-au criticat dur pe președintele Donald Trump pentru interdicția de intrare în SUA a imigranților veniți din șapte țări musulmane, într-o petiție înaintată Curții de Apel a SUA. 


Foștii miniștri de externe și ai apărării, John F. Kerry, Leon Panetta și Madeline Albright, precum și fostul director al CIA, Michael V. Hayden, au fost printre cei care au clamat că această decizie va avea reverberații negative în conștiința și atitudinea cetățenilor țărilor respective vis-a-vis de americani, iar eforturile agenților serviciilor de intelligence trimiși să culeagă informații de la fața locului vor fi profund afectați în activitățile lor.

În cursul zilei de luni, 6 februarie, s-a emis o declarație comună, însumând șase pagini, în care aceștia și-au exprimat argumentele împotriva deciziei lui Trump, susținând că interdicția "nu este un produs al experților în intelligence, ci, mai degrabă, o creație a staff-ului președintelui, bazată pe politici și ideologii menite să execute o promisiune din campanie în scopul de a stopa o amenințare pe care aceștia au exagerat-o."

"Din această cauză, mulți profesioniști din serviciile secrete vor suporta consecințele", susține fostul director al CIA, Michael V. Hayden. Tot el argumentează sursele umane din statele incriminate sunt esențiale pentru obținerea de informații.

"Ordinul executiv a încălcat încredera surselor, deși de-a lungul timpului am promis să le apărăm cu toate eforturile guvernului și națiunii noastre. Aceste surse au riscat enorm, dacă nu chiar totul, pentru ca americanii să fie apărați."

În Orientul Apropiat, culturile se bazează pe onoare și este mai simplu să recrutezi pe cineva asupra căruia ai deschis focul, decât dacă i-ai insultat societatea.

Pentru a le câștiga și menține încrederea, mesajul pe care trebuie să li-l transmitem este 'Sunteți bineveniți, sunteți prețuiți. Societatea noastră vă respectă mai mult decât a voastră', conchide Michael V. Hayden, fost director al CIA, potrivit Realitatea.net.

Declarația susmenționaților a survenit în urma criticii lui Trump, care și-a exprimat, într-o postare pe Twitter, opoziția față de decizia judecătorului federal, James Robart, de a ridica temporar ordinul executiv impus de președinte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3568 secunde