Aproape 150 de migranți, inclusiv copii, salvați dintr-o dubă abandonată în caniculă, pe autostradă

290
Aproape 150 de migranți, inclusiv copii, salvați dintr-o dubă abandonată în caniculă, pe autostradă - migranti-1690013064.jpg

Articole de la același autor

Aproape 150 de migranţi din America Centrală, inclusiv 23 de copii neînsoţiţi, au fost salvaţi vineri dintr-o dubă abandonată pe marginea unei autostrăzi, pe fondul temperaturilor sufocante, în sud-estul statului Veracruz, potrivit Institutului Naţional pentru Migraţie (INM) din Mexic.

„INM a salvat 148 de migranţi care călătoreau înghesuiţi într-o remorcă închisă şi au fost abandonaţi în condiţii care le puneau viaţa în pericol, pe marginea autostrăzii Minatitlán, Cordova”, se arată într-un comunicat al institutului.

Camionul a fost abandonat de şoferul care este încă în libertate, a mai spus INM, conform news.ro.

Imigranţii proveneau din Honduras, Guatemala şi El Salvador, a scris INM. Din cele 148 de persoane salvate, erau femei şi bărbaţi care călătoreau singuri, 23 de minori neînsoţiţi şi 44 de familii totalizând 115 persoane.

Minorii neînsoţiţi şi familile vor rămâne sub protecţia Sistemului pentru Dezvoltarea Integrată a Familiei (DIF) şi al Procuraturii pentru Apărarea Minorilor pe durata procedurii de imigrare, se arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4365 secunde