Arhiva unui fost secretar american al Apărării, vândută la licitație

279
Arhiva unui  fost secretar american al Apărării, vândută la licitație - johnfkennedy-1351112056.jpg
Arhiva personală a fostului secretar american al Apărării Robert S. McNamara, care a ocupat această funcție în mandatul președintelui John F. Kennedy, în timpul crizei rachetelor din Cuba, în urmă cu 50 de ani, a fost vândută cu peste un milion de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby’s. 


Obiectele vândute cu cele mai mari prețuri la această licitație au fost două scaune de birou de pe vremea administrației Kennedy, alături de o scrisoare de la fosta primă doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Kennedy.

Cele trei obiecte au fost achiziționate de un colecționar care a plătit pentru ele suma totală de 146.500 de dolari.

Arhiva a inclus documente personale, scrisori, mobilă și alte obiecte care i-au aparținut lui Robert S. McNamara. Licitația a marcat împlinirea unei jumătăți de secol de la criza rachetelor din Cuba, un moment istoric din secolul al XX-lea în timpul căruia Statele Unite și Uniunea Sovietică s-au aflat foarte aproape de a declanșa un război nuclear.

McNamara, care a murit în 2009, a contribuit la semnarea unui acord care a pus capăt acestei crize, ce a fost cauzată de intenția Uniunii Sovietice de a instala arme nucleare în Cuba.

Un prespapier din argint, oferit de J.F. Kennedy unui colaborator apropiat, pe care apar gravate cuvintele "Octombrie" și "13 zile de criză a rachetelor cubaneze", a fost vândut cu 95.500 de dolari, depășind de peste trei ori estimările specialiștilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Actual : Barack Obama, considerat învingător
Pagina a fost generata in 0.757 secunde