Armata nord-coreeană a primit aprobarea pentru lovituri nucleare împotriva SUA

501
Armata nord-coreeană a primit aprobarea pentru lovituri nucleare împotriva SUA - coreea-1365090646.jpg
Armata nord-coreeană a anunțat, ieri, că a primit aprobarea finală pentru a declanșa operațiuni militare împotriva Statelor Unite, inclusiv eventuale lovituri nucleare. Casa Albă a cerut, miercuri, Coreei de Nord să înceteze cu amenințările, după ce statul stalinist și-a intensificat retorica belicoasă.

Într-un comunicat citat de agenția de presă oficială nord-coreeană KCNA, primit la Seul, Statul Major General al armatei declară că informează în mod oficial Washingtonul că amenințările americane vor fi "zdrobite" prin "mijloace de lovire nucleară".

"Operațiunea nemiloasă a forțelor armate revoluționare nord-coreene în acest sens a fost definitiv examinată și ratificată", afirmă armata.

Phenianul a multiplicat provocările, în ultimele săptămâni, și a amenințat cu eventuale lovituri împotriva Statelor Unite, Hawaii și Guam, în Pacific.

"Momentul exploziei se apropie repede", se adaugă în comunicat, care oferă asigurări că un război ar putea avea loc în Peninsula Coreea încă de "astăzi" (joi) sau "mâine" (vineri).

"Ținând cont de această situație, Statul Major General al armatei nord-coreene, însărcinat cu toate operațiunile, va adopta contramăsuri militare practice puternice", se arată în continuare în document.

Armata apreciază că responsabilitatea actualei crize "revine în întregime" Statelor Unite, evocând participarea unor bombardiere americane de tip B-52, capabile să transporte bombe nucleare, și a unor bombardiere "invizibile" de tip B-2 la manevre militare comune cu Coreea de Sud, care se desfășoară în prezent.

v v v

Uniunea Europeană (UE) a îndemnat, ieri, Coreea de Nord să nu "alimenteze tensiunile" și să se "reangajeze" în favoarea păcii și securității, după ce Phenianul a făcut încă un pas în escaladarea sa belicoasă.

Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, a "deplâns", citată într-un comunicat, anunțul Coreei de Nord privind repornirea reactorului nuclear al centralei nucleare Yongbyon. "Va fi o încălcare clară a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU, dar și a angajamentelor asumate în 2007, în cadrul negocierilor cu Grupul Celor Șase privind închiderea acestor instalații", a subliniat ea.

UE avertizează Coreea de Nord că o continuare a nerespectării obligațiilor sale internaționale și a "amenințării stabilității regiunii" va conduce "în mod inevitabil la un răspuns și mai unit din partea comunității internaționale". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3423 secunde