Armata siriană a preluat controlul asupra orașului rebel-cheie Yabroud

2504
Armata siriană a preluat controlul asupra orașului rebel-cheie Yabroud - siria-1394970156.jpg

Articole recomandate

Armata siriană a preluat duminică controlul asupra orașului strategic Yabroud, ultimul bastion rebel în Munții Qalamoun, în apropiere de frontiera cu Libanul, potrivit presei de stat, relatează AFP.
"Curajoasele noastre forțe armate controlează în întregime orașul Yabroud, în provincia Damasc, și percheziționează orașul pentru a anihila dispozitive explozive amplasate de către teroriști", a anunțat televiziunea de stat citând o "sursă militară".

Surse din opoziție au declarat că civilii și militanții au fugit din oraș către frontiera libaneză, în noaptea de sâmbătă spre duminică, înainte de cucerirea Yabroudului.

Pierderea acestui oraș este o lovitură dură pentru opoziție. Situat în apropiere de frontiera cu Libanul, orașul a devenit un fief rebel încă de la începutul revoltei populare, în martie 2011, permițând tranzitul de armament și combatanți.

De asemenea, Yabroud se află pe o autostradă importantă care asigură o legătură între Damasc și Homs, al treilea cel mai important oraș din țară.

Confruntări dure au avut loc sâmbătă la Yabroud, în principal între combatanți din cadrul mișcării șiite libaneze Hezbollah, experți în lupte de gherilă urbană, susținuți de bombardamente aeriene siriene, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Bătălia de la Yabroud este crucială pentru Hezbollah. Mișcarea șiită libaneză, care și-a recunoscut în mod oficial, în primăvara lui 2013, angajamentul militar în conflict alături de regimul sirian, intenționează să blocheze orice infiltrare a rebelilor în Liban, în special către orașul sunnit Aarsal, în estul țării, transmite Realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Actual : Siria: Reluarea negocierilor la Geneva
Pagina a fost generata in 0.387 secunde