Armata ucraineană va desfăşura exerciţii cu drone şi rachete antitanc, simultan cu manevrele ruso-belaruse

144
Armata ucraineană va desfăşura exerciţii cu drone şi rachete antitanc, simultan cu manevrele ruso-belaruse - 063d999559acbb6c6d11427d63cf6b57-1644308883.jpg

Articole de la același autor

Armata ucraineană va efectua exerciţii militare în perioada 10-20 februarie drept răspuns la manevrele pe care Rusia pe care le va desfăşura în acelaşi interval în Belarus, în apropierea graniţei de nord a Ucrainei, a declarat luni seară ministrul apărării de la Kiev, Oleksii Reznikov, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Reznikov a afirmat la un post de televiziune local că soldaţi ucraineni desfăşoară în mod constant diferite exerciţii şi că, din 10 februarie, ei vor începe antrenamente pentru a exersa utilizarea dronelor Bayraktar şi rachetelor antitanc Javelin şi NLAW furnizate de parteneri străini.

State occidentale spun că se tem că Moscova ar putea plănui o invazie în Ucraina având în vedere că a masat peste 100.000 de soldaţi la graniţa cu această ţară şi a desfăşurat 30.000 de militari în Belarus pentru manevre comune.

Rusia neagă că ar avea astfel de planuri, susţinând că este nevoită să-şi întărească apărarea din cauza expansiunii NATO spre est, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5274 secunde