Rusia a reacționat la anunțul privind trimiterea de trupe americane în România

235
Rusia a reacționat la anunțul privind trimiterea de trupe americane în România - tih0guuegqoa3nnsnoc5c0nf61y9075o-1643873931.jpg

Articole recomandate

Rusia a reacționat la anunțul Pentagonului referitor la trimiterea a 3.000 de militari americani în România și Polonia, pentru a întări fronul NATO la granița Alianței cu Ucraina. O decizie "distructivă" care va inflama și mai mult tensiunile din zonă, a fost răspunsul diplomației de la Moscova.

Viceministrul de externe rus, Aleksandr Gruşko, citat de agenţia Interfax, a vorbit despre o măsură "nejustificată, distructivă, care creşte tensiunile militare şi reduce marja pentru decizii politice", potrivit AFP.

Miercuri seară Pentagonul a anunțat că aproximativ 1.000 de militari vor fi repoziţionaţi în zilele următoare de la o bază din Germania în România, iar alţi circa 2.000 vor sosi de peste ocean pentru a fi cantonați în Polonia.

Moscova a transmis Washingtonului că exclude orice extindere a NATO către Est, în special în Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi retragerea trupelor NATO din ţările Europei de Est care au aderat la această alianţă începând din 1997.

Statele Unite au respins aceste cereri, propunând însă măsuri precum inspectarea de către Rusia a scuturilor antirachetă amplasate în România și Polonia, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5258 secunde