Artificii, petarde, zgomot puternic. Ce trebuie să facem cu animalele de companie în această perioadă

356
Artificii, petarde, zgomot puternic. Ce trebuie să facem cu animalele de companie în această perioadă - caine-1640009776.jpg

Articole de la același autor

Câinii speriaţi de artificiile de Anul Nou ar trebui mângâiaţi şi liniştiţi, nu ignoraţi, conform organizaţiei caritabile Dogs Trust, care a atras atenţia că sfatul promovat în ultimii ani potrivit căruia animalelor nu trebuie să li se acorde o atenţie deosebită când sunt stresate a fost greşit.


Proprietarii sunt sfătuiţi în general de către medicii veterinari şi de organizaţiile pentru protecţia animalelor să nu facă prea mult caz atunci când câinii lor sunt speriaţi pentru ca aceştia să nu devină dependenţi de atenţia umană.

Însă, experţii cred acum că acest sfat nu funcţionează, iar proprietarii de animale ar trebui să le liniştească imediat ce acestea se sperie astfel încât să nu devină prea stresate.


Potrivit Realitatea.net câinii ar trebui mângâiaţi pentru a-i ajuta să treacă peste situaţia imediată, iar mai târziu este bine să fie deprinşi cu mecanisme de adaptare, precum mutarea într-o zonă în care se simt confortabil şi în siguranţă, a precizat Casey, care a activat anterior ca profesor specializat în comportamentul animalelor de companie la Universitatea din Bristol.

Aceasta a declarat că în urma cercetărilor pe care le-a realizat cu privire la efectele artificiilor ''jumătate dintre câini au reacţionat arătând semne de teamă''.

Potrivit unui studiu semnat de Rachel Casey Emily alături de J. Blackwell şi John W.S. Bradshaw şi publicat în Applied Animal Behaviour, 49% dintre câini prezintă unele simptome de frică atunci când aud zgomote puternice precum artificiile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5461 secunde