Crimă cu premeditare

Asasinii taximetristului împușcat și incendiat au fost trimiși în judecată

269

Articole de la același autor

Principalii suspecți ai crimei comise asupra taximetristului Hari Băcanu au fost trimiși în judecată. Indivizii l-au sugrumat cu un șiret și apoi l-au împușcat cu o armă cu aer comprimat în gât și ochiul drept. Cei trei tineri l-au lovit pe taximetrist în cap cu pumnii și cu patul pistolului, după care au incendiat cadavrul, furând mașina și celelalte bunuri de valoare ale bărbatului. Ei și-au recunoscut fapta în fața anchetatorilor și, în prezent, se află în stare de arest.

Este vorba de Adam Paul Mecu, de 25 de ani, din Hârșova, Dumitru Cănănău, de 34 de ani, din Independența și Cosmin Cristian Grigoraș, de 25 de ani, din localitatea Gârliciu. Indivizii au fost depistați la o săptămână de la comiterea faptei în zona liceului SNC, de pe șoseaua Mangaliei, din Constanța.
Anchetatorii au stabilit că scopul crimei a fost jaful. Între cei trei indivizi există legături de rudenie. În cursul anului 2007, Mecu și Cănănău au fost plecați câteva luni în Italia, de unde au adus câte un pistol cu aer comprimat, primul cu alice, iar al doilea cu bile, pe care nu le-au declarat autorităților vamale. Cei trei s-au înțeles în cursul lunii ianuarie să tâlhărească un taximetrist. Planul a fost pus la punct la un pahar de vorbă, la domiciliul unui dintre indivizi. În noaptea de 23 spre 24 ianuarie, înainte de a acționa, bărbații s-au oprit la o benzinărie de unde au cumpărat un bidon cu 5 litri de benzină cu care să incendieze victima. Apoi, au băut într-un local din Constanța și au mers în centrul Constanței.
După ce au filat taxiurile din zona magazinului Tomis, i-au solicitat lui Hari Băcanu să-i ducă în satul Petroșani, în schimbul sumei de 110 lei. Pe drum, sub pretextul că vor să-și satisfacă necesitățile fiziologice, i-au cerut taximetristului să oprească.
Cănănău i-a pus șiretul în jurul gâtului și l-a sugrumat și, în același timp, Mecu l-a lovit cu patul pistolului, iar Grigoraș cu pumnii. Întrucât Hari Băcanu a opus rezistență, Mecu a tras șapte focuri de armă în direcția sa, iar dintre acestea o alică i-a pătruns în gât și a doua în ochi, oprindu-se în creierul taximetristului.
După ce a fost împușcată victima a încetat să se mai zbată, așa că cei trei au tras-o din mașină, au dus-o la 15 metri pe câmp și au incendiat-o.
Indivizii știau foarte bine ce au de făcut, scopul fiind, în principal, acela de a sustrage banii și toate bunurile de valoare ale șoferului. Ei i-au luat mașina, 150 de lei, o brățară de argint, două telefoane mobile și actele personale.
În urma unor percheziții fulger au fost descoperite atât autoturismul dezmembrat într-un șopron, cât și arma crimei.
Fiul taximetristului Hari Băcanu a declarat anchetatorilor că-și va preciza valoarea pretențiilor în fața instanței de judecată. De asemenea, proprietarul mașinii, Iulică Dumitru, s-a constituit parte civilă cu suma de 4.500 de euro.
Criminalii și-au recunoscut vinovăția și au declarat că regretă fapta comisă.
De altfel, Cănănău și Grigoraș nu sunt la prima abatere de la legea penală. Primul a mai fost condamnat pentru tâlhărie, iar cel de-al doilea pentru furt calificat și violare de domiciliu. Cei trei au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și omor calificat și deosebit de grav. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Constanța și urmează să se stabilească primul termen de judecată în proces.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1397 secunde