Cosmin Andrei, învestit temporar în funcția de subprefect

702

Articole de la același autor

Ieri, în prezența secretarului de stat pentru relația cu prefecturile, Victor Paul Dobre, a fost învestit noul subprefect al județului Constanța. Cosmin Andrei, proaspăt demisionar din PNL, până de curând consilier local liberal la Năvodari, îl înlocuiește în funcție pe fostul subprefect Adrian Nicolaescu. Potrivit secretarului de stat Victor Dobre, Cosmin Andrei a fost învestit în noua funcție temporar, urmând ca în termen de cel mult șase luni să se organizeze concurs pentru ocuparea funcției de subprefect.
Dincolo de felicitările de rigoare adresate noului venit în funcție, nu a fost uitat nici fostul ocupant al fotoliului de subprefect, Adrian Nicolaescu. Atât prefectul Dănuț Culețu, cât și reprezentantul guvernului, Paul Dobre, i-au mulțumit în absență lui Nicolaescu, apreciindu-i activitatea din ultimii trei ani și jumătate. În afară de mulțumiri și laude, nimic altceva despre înlocuirea subită a lui Nicolaescu. Punând totul pe seama "Săptămânii Mari", secretarul de stat Dobre a preferat să motiveze înlocuirea lui Nicolaescu făcând apologia "mobilității", mai pe românește rotației cadrelor. De ce a survenit înlocuirea acum, în prag de începere a campaniei electorale, și nu altădată?! "Odată și-odată trebuia să se întâmple. Dacă nu era acum, era altădată…", a fost răspunsul sec al reprezentantului Guvernului.
Nici la capitolul criterii de alegere a înlocuitorului lui Nicolaescu, Dobre nu a fost mai explicit, mulțumindu-se să menționeze același principiu al mobilității coroborat, de data aceasta, cu pregătirea noului ocupant al fotoliului de subprefect: "Este jurist", a menționat Dobre.
Secretarul de stat s-a arătat destul de nedumerit și când numele noului subprefect a fost asociat cu situația din administrația locală Năvodari, Andrei provenind în noua funcție direct din Consiliul Local Năvodari. "Are vreo legătură numirea lui Andrei în funcția de subprefect cu situația de la Năvodari?", a fost întrebarea la care Dobre a răspuns: "Am auzit că au fost ceva probleme pe la Năvodari", ignorând parcă faptul că și în prezent administrația locală năvodăreană stă încă sub semnul ilegalității.
Un lucru este cert, după cum a menționat secretarul de stat: "numirea temporară a lui Andrei în funcția de subprefect nu îi restrânge nici atribuțiile și nici responsabilitățile", iar dacă acesta va rămâne cu sarcinile pe care Nicolaescu le avea înainte, noul subprefect, Cosmin Andrei, se va ocupa inclusiv de organizarea alegerilor locale din iunie. Noul subprefect este din Năvodari, are 29 de ani și este necăsătorit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6187 secunde